Hover Camera drona pliabila de la Zero Robotics care te urmareste

Optiunea de “a urmari” este un necesar deja la noile drone comerciale, dar acest Hover Camera drone are si optiunea de inchidere pentru portabilitate. Sunt foarte putine dispozitive care au aceste functii combinate, dar compania de startup din Bejing pe nume Zero Zero Robotics au decis sa faca un pas spre inovatia cu noua lor drona Hover Camera. Si numele sugereaza ca aceasta drona este folosit pentru fotografia aeriana sau video aerian, ceea ce face aceasta drona speciala este ca propeleri sunt protejati de o carcasa puternica din fibra de carbon, facand din el cea mai sigura drona cu care ne-am jucat. Dupa cum se vede si in acest video puteti sa prindeti aceasta drona fara sa va sacrificati vre-un deget :).

Hover Camera are doar 238 de grame, care este chiar sub limita necesara de inregistrare la FAA din SUA pentru drone. Este foarte mica in dimensiuni, cand acesta este inchis are dimensiunea unei casete video VHS. De indata ce il deschideti puteti sa vedeti ca cei patru propeleri sunt fabricati intr-un mod unic, se vede ca au fost construiti “custom” de cei de la Zero Zero Robotics, degeaba cautam in magazine cu componentele existente pe piata nu poti sa faci asa o drona mica sa aiba miscarea la Hover Camera de precisa.

Si modulul de inteligenta artificiala a fost construit de la inceput si se bazeaza pe platforma Qualcomm’s Snapdragon Flight care a functionalitatea de zbor continu la viteza maxima. Desi cei de la Zero Zero Robotics au reusit sa faca un design reusit si au putut sa faca sa fie racit chipsetul prin coborare; totusi aceasta drona are timp de functionare de 8 minute, fara grija ca bateria poate fi schimbata foarte usor puteti vedea in galeria noastra de poze.

CEO de la Zero Zero Robotics MQ Wang care are si doctorat de la Standford University, nu este ingrijorat de faptul ca cineva o sa ii copieze creatia. A declarat “Este mult mai greu sa construitesti o drona care sa aiba functiile astea la marimea asta decat sa copiezi ceva mare care este usor. Noi folosim algoritmi speciali creati de noi si am facut totul posibil sa scoate putearea la maxim dintr-un Snapdragon 801.

Camera principala este o camera de 13 megapixeli care poate ingregistra video la 4K rezolutie. Are dual-tone flash camera secundara fiin unul de 3 megapixeli si un sonar dedesupt pentru a se putea auto-stabiliza.

Aceasta drona o sa fie controlata de un telefon mobil printr-un APP special. Cei de la Zero Zero Robotics au spus ca aceasta drona o sa coste undeva sub 600 dolari.