Sir Thomas Sean Connery va uram La Multi Ani!

Sir Thomas Sean Connery este un actor si producator de filme scotian, numit cavaler de Regina Elizabeta a II-a in Iulie anul 2000.

Astazi, Sir Sean Connery implineste 86 de ani (nascut in 25 August, 1930). Unul dintre cei mai mari actori de la HollyWood. Vrem sa ii multumim pentru maiestria actoriceasca cu care a capturat inimile a milioanelor de telespectatori jucand roluri din ce in ce mai interesante. Ii uram multa sanatate si longevitate.

Sean Connery 2016

Sean Connery 2016

Sir Connery sa nascut in Scotia, Edinburgh. De la varsta de 18 ani a inceput culturismul si a fost un fotbalist cautat de multe cluburi, jucand chiar si la Bonnyrigg Rose in tinerete.

A jucat in mai multe filme dar, Connery a avut marele succes in rolul agentului secret britanic James bond, jucand in sapte filme Bond intre anii 1962 si 1983. Toate cele sapte filme au avut un succes comercial imens. James Bond, in rolul lui Connery, a fost numit pe locul 3 ca si cel mai mare erou de cinema in istorie de Institutul de Film American.

James-Bond-old-sean-connery-1983

Cariera in filme a lui Sean Connery include si productiile Marnie, Marnie, The Name of the Rose, The League of Extraordinary Gentlemen, Indiana Jones and the Last Crusade, The Hunt for Red October, Highlander(preferat personal),Murder on the Orient Express, Dragonheart and The Rock.

Sir Connery a fost numit ‘The Greatest Living Scot’ si ‘Scotland’s Greatest Living National Treasure’. In anul 1989 revista People la proclamat ‘Cel mai sexy Barbat in viata’ (Sexiest Man Alive) si la varsta de 69 de ani in 1999 a fost votat ‘Sexiest Man of the Century’.