NuTonomy – Singapore este prima tara care va avea primul taxi automat fara sofer

Singapore va fi prima in lume unde o sa existe taxiuri inteligente fara soferi.  Chiar din aceasta saptamana pasagerii pot sa prinda o cursa gratuita prin intermediul smartphone-urilor lor un taxi condus de nuTonomy o companie de startup care are prorpile lor masini care nu necesita soferi.

Prin aceasta lansare puternica cu super modelul lor nuTonomy a ajuns sa detroneze pionerii din acest segment ca si Google (Google Car), Tesla si Faraday Future. Au detronat si firma Uber, care aveau si ei intentii in a lansa si ei serviciul propriu de masini care nu au nevoie de soferi, desi compania de taxi Uber au declarat ca o sa lanseze un nou serviciu in Pittsburgh in August, cu doi membri Uber mergand langa pasangeri in faza de testare alpha.

Masina care se conduce singura nuTonomy Renault si taxiurile electrice Mitsubishi din Singapore o sa fie primii din lume care, desi cu un conducator uman la bord care intervine in caz de nevoie sau la ajutorul bagajelor. Toate taxiurile sunt echipate cu Lidar un sustem de techologie care masura distanta cu laseri, care trimit informatia la computerul de bord din masina care ajuta la navigare si sa detecteze ce este in apropierea masinii.

nuTonomy au inceput cu sase masini si pana la sfarsitul anului o sa ajunga pana la 12 masini. Obiectivul final este sa ajunga la o flota de masini autonome pana in anul 2018.