Ce sa asteptam de la noul iPhone 8

Probabil Tim Cook nu este incantat ca toata lumea este prea excitata de urmatorul iPhone.

Joi cand au aparut noile statistici in vanzari, CEO-ul de la Apple a dat vina pentru vanzarile mai lente de iPhone din cauza zvonurilor despre noile iPhone-uri. Apple o sa lanseze un telefon cu intradevar special in aceasta toamna pentru a marca cea de a 10-a aniversare. Loialistii iPhone inca au retineri in a cumpara tanarul iPhone 7 din cauza anticiparii unui model cu mult mai inbunatatit.

Nimeni nu vrea sa arunce $800 pe un telefon care in cateva luni va fi un model vechi.

Ca deobicei inca nu avem detalii exacte dar de cateva lucruri putem fi siguri de la Apple.

Un nume nou

Suntem obisnuiti ca Apple sa anunte un telefon nou in fiecare Septembrie si un nou iPhone cu numar in fecare an. Ultimul an a fost iPhone 7, deci in aceasta toamna ar trebuie sa fie lansat iPhone 7S. Upgradul prevazut nu este chiar incantator. Apple poate o sa lanseze direct modelul iPhone 8, sau sa aleaga un nume complet nou ca si iPhone Pro sau iPhone X. Adaugand un model iPhone de top high-end in linia de productie ar insemna ca Apple ar putea sa lanseze iPhone 7S si 7S Plus. Varianta “Pro” ar putea adauga o alta cifra la pret. Ne asteptam ca noul iPhone sa inceapa de la $1000.

Nimic in afara de ecran

Butoanele sunt asa de retro 2015, ca si recenta stire de la Samsung Galaxy S8 si noul iPhone ar putea extinde ecranul tactil sa fie pe tot ecranul pe partea din fata. Acest lucru ar insemna ca butonul de Home sa fie acuma pe ecran si din soft. Apple a facut primul pas spre aceasta directie cand  a facut din butonul lor de Home si sensitive touch.

iPhone-ul de high-end ar putea sa treaca la ecran OLED de la LED. Colturile o sa fie mai curbate si mai finisate. Conform Nikkei, Apple a plasat o comanda pentru 70 de milioane de ecrane OLED in acest an.

Ochii sunt noul touch

Butonul de HOME este si senzor de amprenta. Aceasi tehnologie de ecran capacitive nu ar merge la un telefon cu ecran full-screen. In loc la senzorul de amprenta, Apple ar putea implementa alte metode de verificari de securitate biometrica ca si recunoasterea faciala sau un scanner de iris conform KGI analist MING-Chi Kuo.

Aruncam cablurile

Companiile de tehnologie incearca metode inedite de incarcare wireless de ani de zile, dar totusi tehnologie nu este unde trebe inca. Se zvoneste ca Apple lucreaza la un prototip de incarcare prin wireless pentru noul iPhone 8. Anul trecut, Bloomberg a scris ca Apple lucreaza la un incracator wireless care sa incarce orice dispozitiv iPhone prin aer.

iPhone 7 a scos portul pentru jackul de la casti. A fost o decizie care a fost controversala si a fortat utilizatorii sa foloseasca casti prin portul Lightning, AirPods sau un adaptor. Nu credem ca Apple va readuce acel port pentru casti basic, dar este o mare sansa sa schimbe portul de la cel actual la unul pe USB-C port.

Dupa cum stim pana acuma fiecare noul iPhone a fost mai rapid, mai usor si mai subtire. Ne putem astepta la un procesor cu mult mai bun, camera imbunatatita si cam toate specificatiile din el mai bune. Durata de viata a bateriei nu a prea fost inbunatatita de a lungul anilor, asta si din cauza ca noile componente inbunatatite consuma mai mult. Apple o sa aiba si un nou update la iOS in acest an. iOS 11 mai mult ca sigur va fi prezenta in aceasta vara la conferinta de developeri Apple.