Sarmalute in foi de vita!
Traditionalele sarmalute facute de orice gospodina, de sarbatori, dar si in restul anului, este o reteta celebra in Romania preparata in diverse frunze: varza, vita de vie, stevie, potbal. Aceasta este reteta pe care toti romanii o consuma cu drag si de care le este dor atunci cand sunt departe.
Ingrediente:
- 400 g carne de vaca
- 350 g carne de porc
- 150 g ulei
- 100 g ceapa
- 100 g orez
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 500 g foi de vita de vie
- 800 ml supa de oase
- 100 g lamaie
- 400 g smantana
- piper
- sare
Preparare:
Trecem carnea prin masina de tocat. Ceapa o tocam marunt si o calim. Fierbem orezul separat, apoi il amestecam cu carnea, ceapa, verdeata tocata, piperul si sarea. Cu aceasta compozitie facem sarmalutele, si le asezam intr-o cratita unsa cu ulei, turnam deasupra supa de oase si zeama de lamaie si le punem la fiert la foc domol pana ce carnea si foile de vita s-au inmuitat.
Se pot servi cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
Categories: ALIMENTATIE, BUCATARIA TRADITIONALA
Tags: carne, sarmale, vita de vie
Recent Posts
- Italoromanii vina acasa sa isi bata joc de propriul popor sa ii infecteze cu coronavirus. Egoismul national oare?
- Firma din Cluj a chemat angajatul la lucru desi trebuia sa fie in izolare de 14 zile
- Bucataria unui restaurant are nevoie de aceste echipamente profesionale horeca
- Un circ din Germania folosește holograme în loc de animale și pare uimitor!
- Bryan Adams in Cluj-Napoca pentru prima data