Sarmalute in foi de vita!

Traditionalele sarmalute facute de orice gospodina, de sarbatori, dar si in restul anului, este o reteta celebra in Romania preparata in diverse frunze: varza, vita de vie, stevie, potbal. Aceasta este reteta pe care toti romanii o consuma cu drag si de care le este dor atunci cand sunt departe.

Ingrediente:

  • 400 g carne de vaca
  • 350 g carne de porc
  • 150 g ulei
  • 100 g ceapa
  • 100 g orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 500 g foi de vita de vie
  • 800 ml supa de oase
  • 100 g lamaie
  • 400 g smantana
  • piper
  • sare

Preparare:

Trecem carnea prin masina de tocat. Ceapa o tocam marunt si o calim. Fierbem orezul separat, apoi il amestecam cu carnea, ceapa, verdeata tocata, piperul si sarea. Cu aceasta compozitie facem sarmalutele, si le asezam intr-o cratita unsa cu ulei, turnam deasupra supa de oase si zeama de lamaie si le punem la fiert la foc domol pana ce carnea si foile de vita s-au inmuitat.

Se pot servi cu smantana si mamaliguta.

Pofta buna!