Din bucataria spaniola: supa de rosii

Reunind traditii din fiecare zona a Spaniei, bucataria traditionala din aceasta tara, a devenit realmente un mod de viata pentru locuitorii ei! In anumite cercuri sociale, arta culinara spaniola este subiect principal de discutie, ceea ce a dat nastere unei varietati interminabile de retete noi, dezvoltate pe baza unor traditii ale bucatariei peninsulare, vechi de sute de ani. Pe langa mancaruri precum tortilla de patatas, carnatii chorizo, branzeturile si tocanitele delicioase, recunoscute si savurate pe toate meleagurile tarii, spaniolii acorda o atentie speciala si supelor. Pentru reteta prezentata astazi, vom merge in capitala Cataloniei, la Barcelona, unde vom invata cum se prepara supa de rosii in aceasta parte de lume.

Ingrediente:

  • 1 carnat picant
  • 600 grame de rosii in bulion
  • 200 grame naut
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper

Mod de preparare:

  1. Se taie felii subtiri carnatul picant si se rumeneste usor intr-o tigaie
  2. In oala in care urmeaza sa fie fiarta supa, se incing cele doua linguri de ulei si se pune la calit ceapa, curatata si tocata marunt si usturoiul taiat felioare. Apoi, se adauga nautul si se lasa aproximativ un minut la calit, dupa care se adauga circa un litru de apa si rosiile in bulion. Amestecul se lasa la fiert, la foc mediu, in jur de 45 de minute.
  3. Dupa ce nautul este fiert, se scoate cam un sfert din continutul acestuia, iar restul ramas se potriveste dupa gustul fiecaruia, cu sare si piper.
  4. Nautul ramas, carnatul picant rumenit si patrunjelul, se adauga in supa al carei gust deja a fost desavarsit.

Timpul de preparare pentru aceasta supa este de 15 minute, cel de gatire, aproximativ 45 de minute, ceea ce inseamna ca in maxim o ora, supa spaniola de rosii gatita in stil catalan, poate fi servita.

Va dorim spor la gatit si pofta buna!